Litt lei meg

Er litt lei meg i dag. Har så mye vondt nå, og grunnen til at jeg er lei meg, er at om legen hadde tatt meg på alvor første gangen hadde jeg kanskje sluppet å bli værre.

For snart 2 mnd siden kjente jeg at noe skjedde oppe i låret da jeg gikk ned fra et trinn til et annet .

Det gjorde veldig vondt der og da, men jeg tenkte at det går seg nok til igjen. Så jeg fortsatte som vanlig med gåturer og trening. Det er jo obligatorisk i min helsesituasjon. 

Etter en tid merket jeg at det ble værre, og det føltes som en betennelse. Derfor fikk jeg meg en akutt time til legen. Min vanlige lege, som er vikar for fastlegen min et år, var ikke tilstede. Hun er veldig flink, og har hjulpet meg mye i den situasjonen jeg er i når det gjelder jobb og helse.

Jeg sa til legen at jeg trodde det var en betennelse av noe slag. Han sjekket div og ga meg en bedøvelsessprøyte som ikke hjalp der jeg hadde vondt .

Så fikk jeg beskjed om å ta en tur til fysioterapeut for å få øvelser jeg kunne gjøre . Jeg spurte om det ikke var lurt å ta MR eller røntgen, men nei, ikke enda. 

Fysioterapeuten sa at det nok helt sikkert er slitasje i hofta. Det forplanter seg jo og mora mi har byttet begge hofteledd, så da har jeg nok arvet det fastslo terapeuten. Jeg syntes det var litt rart at jeg skulle få akutte smerter, men tenker jo at leger og terapeuter vet best. Jeg kunne kontakte legen min etter sommeren og få tatt røntgen.. skal nok det om ikke før..

Så jeg fikk beskjed om å fortsatte å trene, gå m.m. Et par uker etter legetimen var smertene så mye forverret at jeg fikk ny akutt time, men nå på Kyrksæterøra i Hemne. Hun sa med en gang: det er en kraftig senebetennelse du har. Også ga hun meg dette:

 

Jeg ble ikke overrasket for dette var det som kom opp når jeg googlet helt til å begynne med, på hva smertene kunne være .

Skulle tro at en idrettslege ville tenkt i de baner, men neida, ikke på en «gammel» dame, da er det så klart hofta 😦

Så istedet for at jeg kunne tatt det med ro og kanskje blitt frisk raskere, er jeg nå værre enn noen gang… betennelsen har forplantet seg og nå har jeg vondt i hele benet, og det går også over i venstre hofte og bein. Så sånn går no dagan. 

Derfor er jeg litt lei meg i dag. 

Jeg som begynte å bli i bedre form. Som sa til mannen min når han forstua tommelen: at «det er bra det ikke var bena, da kan vi jo gå likevel.»

Også er det jeg som ikke kan gå. Det trigger bare enda mer, og smertene gjør sitt så jeg halter når jeg går, så jeg får prøve å være forsiktig nå.

Nok en annerledes sommer….vi er så lei det. Er det ikke meg, så er det han. Vi har ikke hatt mange mnd uten et eller annet. 

I år skulle vi på Stamnesfjellet, gå mye og farte litt…jommen sa jeg fart! 😉

Vel, når all denne klagesangen er gjort, så er dette noe som går over igjen. Så det er jeg ihvertfall glad for  🙂

Ellers en fin lørdag! 😉

 

#smerter #betennelse #idrettslege #fastlege #blogg #lørdag #leimeg #iliopsoasmuskel

11 kommentarer om “Litt lei meg

 1. Så trist da når de som skulle gjøre oss bedre gjør oss verre. Håper at du får den rette behandlingen nå og bli bedre etter hvert.
  Ha en fin lørdag.

  Liker

 2. Uff..så kjedelig!Men som du sier..det er jo noe som går over…DET er jo bra…Men ille når det står på…Trist at det måtte gå litt tid før du fikk riktig diagnose..men er jo ofte sånn..De sier..se det ann..kom tilbake om..osv…Håper du blir fort frisk! God bedring! klem

  Liker

  1. frodith: Ja, det er det. Ikke første gangen heller. For noen år siden var jeg igjennom mange smertefulle undersøkelser fordi de ikke trodde på det jeg sa. Etter 3 år fikk jeg en lege som endelig gjorde det jeg ønsket fra startet, og etterpå var jeg frisk. Så jeg burde være flinkere til å ikke gi meg. Lærer vel til slutt 😉

   Liker

 3. Det var leit ja..syns ofte det blir stilt feil «diagnoser»og derav feilbehandling..håper du kan kose deg litt med sommer alikevell.. Klem og god bedring ❤

  Liker

  1. annebe: Takk for det. Ja, det er en del feilstilte diagnoser. Akkurat dette trodde jeg idrettslegene til skigutta og jentene ville forstått med en gang, men sånn var det ikke 😉
   Skal nok kose meg likevel. Er flink til å omstille meg, ble bare litt skuffet og lei meg nå som jeg endelig begynte å bli i bedre form. Sånn er det. Får gjøre det beste ut av det. Har det fint her ute ved sjøen uansett ❤

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..